Energiezuinig zwemmen met een maximum aan comfort en een minimum aan onderhoudskosten

Bent u klaar voor een nieuw, energiezuinig, zwemseizoen?

Op dit moment trotseren we nog het gure winterweer.

Echter een nieuw zwemseizoen staat al snel weer voor de deur.

Wij adviseren u graag om uw zwemseizoen te starten met een maximum aan comfort en een minimum aan onderhoudskosten!

Uw zwembad energiezuinig maken?

We zien 3 belangrijke pijlers bij een energiezuinig zwembad.

 

1.Verwarming

Verwarming via warmtepomp

Een zwembad verwarmen heeft zijn prijs. Een warmtepomp biedt soelaas: een lage energiekost bij een hoog rendement. Bijna 80% van de benodigde energie wordt uit de buitenlucht gehaald. Het beste rendement wordt behaald bij een buitentemperatuur van 10°-25°C . De nieuwe generatie warmtepompen zijn bovendien geluidsarm. Een warmtepomp blijkt een duurzame oplossing.

Verwarming via solarlamellen

Bovenop een warmtepomp kan u opteren om uw bad af te dekken met solarlamellen. Deze houden niet alleen de warmte in uw bad maar geven tevens de warmte van de zon af aan het water van uw zwembad. Een solarafdekking genereert een energiebesparing van 75%.

De combinatie van beide systemen zorgt voor de meest energiearme manier om uw bad te verwarmen!

 

2.Electriciteitsverbruik

Frequentiegestuurde pomp

De nieuwe, geluidsarme, frequentiegestuurde pompen zorgen ervoor dat de pomp op verschillende toerentallen kan draaien in functie van de behoeften. Hierdoor kan een aanzienlijke energiebesparing bekomen worden tot zelfs 80%.

Ledlampen

Door de lampen van het zwembad te vervangen door ledlampen wordt er niet alleen een enorme energiebesparing bekomen, deze gaan ook 10 maal langer mee.

 

3.Waterverbruik

De nieuwe filtertechnieken van de huidige generatie zandfilters zorgen voor zuiverder water. Begrenzingen van de terugspoeltijd verminderen het waterverbruik.